Was en schil de asperges.
Leg het asperge-afval direct in zoveel water dat het net niet
onder staat.
Breng dit aan de kook en laat maximaal 10 minuten trekken.
Laat de fond dan 5 minuten afkoelen en zeef hem.
Snipper het sjalotje en kook dit in met 1 1/2 dl aspergefond
en de witte wijn tot het vocht bijna is verdampt.
Kook de room apart in een pannetje tot sausdikte in.
Meng de fond en de room door elkaar en breng op smaak met de
oestersaus.
Blancheer de asperges door ze in 3-5 minuten in 5 liter water
met 2 eetlepels zout gaar te koken en verdeel ze over 4 warme
borden.
Leg hierop tranches van de rauwe zalm.
Verdeel de warme saus over de zalm en strooi er de
korianderblaadjes
overheen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |